سیاست های حسابداری
سیاست های حسابداری اصول و رویه های خاصی دارد که توسط تیم مدیریت شرکت اجرا و برای تهیه صورتهای مالی خود پیاده سازی میشود. هر روش شامل سیستم های اندازه گیری و روش های ارائه افشاگری می باشد. سیاست های حسابداری با اصول و فلسفه حسابداری متفاوت است، زیرا اصول قوانین حسابداری هستند و سیاست ها یک روش شرکت برای پیروی از آن قوانین است.
کاهش ضریب سیاست حسابداری
سیاست های حسابداری مجموعه ای از استانداردهایی است که ادعا می کند چگونه یک شرکت صورتحساب های مالی خود را آماده می کند. این سیاست ها به طور خاص به کارهای پیچیده حسابداری مانند روش های استهلاک، شناخت حسن نیت، تهیه هزینه های تحقیق و توسعه (تحقیق و توسعه)، ارزش موجودی و تلفیق حساب های مالی مورد استفاده قرار می گیرد. این سیاست ها ممکن است شرکت به شرکت متفاوت باشد، اما تمام سیاست های حسابداری باید مطابق با اصول حسابداری پذیرفته شده عمومی (GAAP) و یا استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی (IFRS) باشد.
سیاست های حسابداری را می توان به عنوان چارچوبی در نظر گرفت که یک شرکت انتظار دارد که در آن کار کند. با این حال، چارچوب تا حدودی انعطاف پذیر است و تیم مدیریتی شرکت می تواند سیاست های حسابداری خاصی را که برای گزارش مالی شرکت سودمند است، انتخاب کند.
یک مثال از سیاست های حسابداری
سیاست های حسابداری می تواند به صورت قانونی درآمد را دستکاری کند. به عنوان مثال، بسیاری از شرکت ها مجاز به گزارش موجودی با استفاده از روش اول-در، اول-خروجی (FIFO) و یا روش حسابداری Last-In، First-Out (LIFO) هستند. در روش هزینه موجودی FIFO، هنگامی که یک شرکت یک محصول را به فروش می رساند، موجودی که اول تولید به دست آورد قبلا فروخته شده است. تحت روش LIFO، زمانی که یک محصول به فروش می رسد، آخرین موجودی تولید شده به فروش می رسد. در دوره های افزایش قیمت موجودی، یک شرکت می تواند از یکی از این سیاست های حسابداری برای افزایش درآمد خود استفاده کند.
به عنوان مثال، یک شرکت در صنعت تولید، برای نیمه اول ماه می تواند 10 میلیون به ازای هر واحد و 12 میلیون برای هر واحد برای نیمه دوم ماه خریداری کند. این شرکت در مجموع 10 واحد در 10 میلیون و 10 واحد در 12 میلیون به فروش می رساند و در مجموع کل 15 واحد را به فروش می رساند. اگر شرکت از FIFO استفاده می کند، هزینه کالاهای فروخته شده آن عبارت است از: (10 * 10) + (5 *12) = 160 میلیون. اگر، با این حال، از LIFO استفاده می شود، هزینه های فروش آن می رسد به: (10 * 12) + (5 * 10) = 170 میلیون. بدین ترتیب، مزایای استفاده از روش FIFO در دوره افزایش قیمت ها است.
اهمیت درک سیاست های حسابداری شرکت
اصول حسابداری در زمان های گوناگون، و سیاست های خاص یک شرکت بسیار مهم هستند. نگاه کردن به یک سیاست حسابداری شرکت می تواند نشان دهد که آیا مدیریت در هنگام گزارش درآمد محافظه کار یا پیشرو است یا خیر. هنگام بررسی گزارش های درآمد، سرمایه گذاران باید این را در نظر بگیرند. همچنین، حسابداران خارجی که برای بررسی اظهارات مالی شرکت بررسی شده اند، باید سیاست های شرکت را بررسی کنند تا اطمینان حاصل شود که آنها با اصول حسابداری استاندارد مطابقت داشته باشند.
سیاست های حسابداری به دلایل زیر اهمیت دارد: