کارآفرین کیست؟

1399/11/15

کارآفرین کیست؟

با وجودی که حدود سیصد سال است که برخی افراد کارآفرین نامیده می‌شوند، اما کارآفرینی به شکلی که ما به می شناسیم و در رشته‌هایی مثل مدیریت کارآفرینی مورد توجه قرار می‌گیرد، تنها حدود یک قرن است رواج یافته است. کانتیلون که در سال 1775 واژه کارآفرینی را به این گونه تعریف می کند، کارآفرین را فردی ریسک پذیر است که کالا را با قیمت معلوم خریداری می کند و با قیمت نامعلوم می فروشد. جین بپنتیست سی کارآفرین را هماهنگ کننده و ترکیب کننده عوامل تولید می داند اما ویژگی خاصی را برای او در نظر نمی گیرد. اما واقعا کارآفرین کیست؟ کارآفرینی چیست؟ تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا این مسئله را از جهات مختلف بررسی کنیم:   کارآفرینی چیست؟ کارآفرینی به معنای خلق و ایجاد یک فرصت شغلی جدید است. به گونه‌ای که اگر با برنامه‌ریزی درست پیش برود در نهایت به سودآوری خواهد رسید؛ اما نکته مهم اینجا است که برای کارآفرینی فقط خلق یک ایده کافی نیست و طبیعتا ریسک‌هایی را به دنبال خواهد داشت که برای فرد کارآفرین چالش‌هایی را به وجود خواهد آورد.  

بیشتر بخوانید : حسابداری آنلاین ( ابری قیاس )

  کارآفرین کیست؟ یک کارآفرین فردی است که به آفرینش کارهای کوچک و بزرگ می پردازد و همه ی خطرات و پاداش های سرمایه گذاری اش را خود در بر میگیرد. این شخص معمولا به عنوان یک نوآور، منبع ایده های جدید، کالا ها و خدمات دیده می شود. با توجه به یافته های بنیانگذار پزشک کسب و کار، کارآفرینان در هر اقتصادی نقش کلیدی را ایفا می کنند. کارآفرینان افرادی هستند که مهارت و ابتکار لازم برای پیش بینی نیازهای فعلی و اینده و ارائه ی ایده های جدید به بازار را دارند. یک شخصی است که یک مدل کسب و کار را توسعه می دهد، سرمایه فیزیکی و انسانی لازم برای شروع یک سرمایه گذاری جدید را به وجود می آورد و عملیات آن را انجام می دهد و مسئول موفقیت و یا شکست آن کسب و کار است.   کارآفرین کیست؟ ویژگی‌های یک کارآفرین چیست؟ برای این که یک کارآفرین باشید، باید برخی از این ویژگی‌های زیر را داشته باشید: روشن فکر بودن شور و انگیزه برای انجام هر کاری جریان دائمی ایده خلاقیت و ریسک‌پذیری انضباط و اعتماد به نفس فرصت سازی شناسه مشکلات و حل آن‌ه آیا همه می‌توانند کارآفرین باشند؟ همه ما می‌توانیم یک کارآفرین باشیم، چه کارمند، چه کشاورز و… در هر پست و مقامی که باشیم در راه انجام فعالیت‌های خود می‌توانیم کارآفرین بوده و ایده های خود برای بهبود انجام کارها را به واقعیت تبدیل کنیم. یک کشاورز می‌تواند با راه اندازی روش‌های جدید کاشت، آبیاری، نگهداری و… کمیت با کیفیت

خود را بالا ببرد. یک کارمند می‌تواند برای انجام فعالیت‌های روزانه و البته در چهارچوب اختیارات خود روش‌های جدیدی را اختیار کند تا انجام کارها برای خود و ارباب‌رجوع سریع‌تر و با کیفیت بالاتری صورت پذیرد. همان‌طور که مشاهده می‌کنید در تمام مثال‌هایی که آورده شد نوعی ریسک وجود دارد. این ریسک ممکن است باعث از بین رفتن محصول کشاورز شود یا باعث شود تا کارمند توبیخ یا اخراج شود یا سرمایه گذاری آن مهندس یا شرکت به هدر رود؛ و دست آخر آن‌که مربی تیم ممکن است جایگاه با اعتبار خود را از دست دهد؛ بنابراین مشاهده می‌کنید که به سادگی می‌توان این نتیجه را گرفت که کارآفرینی بدون ریسک امکان‌پذیر نیست. شاید از همین جمله بتوان فهمید که چرا در کشور ما در میان جوانان کارآفرینی جایگاه والایی ندارد.  

مطالعه کنید : فاکتور فروشگاهی قیاس شاپ

  کارآفرین کیست؟ مراحل کارآفرینی چیست؟ کارآفرینی نیز به ‌مانند هر اقدام هدفمند دیگری نیازمند طی کردن مراحل خاصی است که این مراحل را به‌ طور خلاصه می‌توان به ترتیب زیر بیان کرد:  

  1. شروع با کشف یک فرصت

شروع یک کسب و کار به چیزی بیش از یک ایده نیاز دارد. فرآیند کارآفرینی نه با طرح و ایده اولیه و نه با سرمایه اولیه، بلکه با کشف یک فرصت آغاز می شود. بسیاری از کارآفرینان بزرگ معتقدند «هر «ای کاش» که می شنوید یک فرصت برای کارآفرینی است. برای اطلاعات بیشتر در مورد شرکت های دانش بنیان از این لینک استفاده کنید.

  1. تعیین یک چشم‌انداز

در این مرحله با هدف پیدا کردن روش‌های تازه و نوآورانه برای حل مشکل یا ارضای نیاز موجود، با استفاده از تجربه‌های گذشته و خلاقیت خود ایده پردازی می‌کند. سپس از میان همه ایده‌هایی که شکل می‌گیرند، عملی‌ترین و سودآورترین مورد به‌ عنوان بهترین ایده انتخاب می‌شود. در اینجا فرصت‌ها و شرایط مختلف مورد بررسی قرار می‌گیرد و ارزش محصول یا سرویس مورد نظر، ریسک و امتیازات و فضای رقابت موجود ارزیابی می‌شود. در نهایت، یک چشم‌انداز جامع برای اجرایی کردن ایده مورد نظر شکل می‌گیرد.  

  1. تیم

در این مرحله به کمک یک بیزینس پلن تلاش می‌کند تا نظر افراد حقیقی و حقوقی مناسب، ازجمله سرمایه‌گذاران، شرکای توانمند و مؤسسات مالی و اعتباری را جلب کند. در نهایت، یک گروه مقدماتی از افرادی که توانایی تبدیل چشم‌انداز به واقعیت را دارند، تشکیل می‌شود.  

  1. جذب سرمایه

راه های متفاوتی برای تامین سرمایه مورد نیاز در این راه وجود دارد. بسیاری از افراد با سرمایه های شخصی و خانوادگی، کسب و کار مورد نظرشان را راه اندازی می کنند، عده ای به دنبال جذب وام از بانک ها و موسسات مالی می روند، برخی از افراد نیز با در نظر گرفتن شرایط موجود به دنبال جذب سرمایه از سازمان های حمایتی می روند. همیشه برای طرح و ایده خوب که آینده روشنی دارد، سرمایه گذار هم پیدا می شود.

  1. مرحله اجرایی

پس از تأمین و سازمان‌دهی منابع موردنیاز، نوبت به عملی کردن ایده‌ها و راه‌اندازی کسب‌وکار می‌رسد. طبیعتاً پیاده‌سازی موفقیت‌آمیز ایده‌ها به شوق و انگیزه و تلاش مضاعفی نیاز خواهد داشت.  

  1. بلوغ و توسعه

نظارت، جرح‌ و تعدیل و تطبیق با شرایط بازار ازجمله ضرورت‌های انکارناپذیر کارآفرینی است. اجرای تغییرات موردنیاز مستلزم وجود منابع مالی و انعطاف‌پذیری نیروی انسانی خواهد بود و باید از قبل مدنظر قرار داده شده باشد. مشکلات کارآفرینی چیست؟ با توجه به ریسک پذیر بودن یک سرمایه گذاری جدید، دستیابی به بودجه و سرمایه لازم بسیار چالش برانگیز است. در حالی که برخی از کارآفرینان تنها بازیگرانی هستند که در تلاش هستند تا مشاغل کوچک خود را پا بر جا نگاه دارند، برخی دیگر شرکای کار کشته ای دارند و لذا به سرمایه و منابع بیشتری نیز دسترسی خواهند داشت. در این شرایط، شرکت های جدید ممکن است از سرمایه های سرمایه گذاری شده، سرمایه گذاران فرشته، صندوق های سرمایه گذاری، انبوه سپاری و یا وام های بانکی سرمایه گذاری استفاده کنند.

کار آفرین
کار آفرین چیست