
پدر اقتصاد مدرن
آدام اسمیت یک فیلسوف قرن هجدهم بود که به عنوان پدر اقتصاد مدرن مشهور است و یکی از طرفداران سیاست های اقتصادی آزاد است. اسمیت در اولین کتاب خود، "نظریه احساسات اخلاقی"، ایده یک دست نامرئی را پیشنهاد کرد: تمایل بازار آزاد برای تنظیم خود با استفاده از رقابت، عرضه و تقاضا و علاقه شخصی است. اسمیت نیز به خاطر تئوری خود مبنی بر جبران تفاوت های دستمزد شناخته شده است، به این معنی که شغل های خطرناک یا نامطلوب تمایل به پرداخت دستمزد بیشتری برای جذب کارگران به این موقعیت ها دارند. اما او مشهورترین کتابش در سال 1776 است: "تحقیق در مورد طبیعت و علل ثروت ملل". به یاد بیاورید که چگونه این فیلسوف اسکاتلندی در برابر تجارت گرایی متقاعد شد تا پدر تجارت آزاد مدرن شود و خالق مفهوم که اکنون به عنوان تولید ناخالص داخلی شناخته می شود.
اسمیت در سن 14 سالگی در دانشگاه گلاسکو حضور یافت و سپس در کالج معتبر Balliol در دانشگاه آکسفورد حضور یافت. پس از بازگشت از تحصیلات خود در آکسفورد، اسمیت شروع به سخنرانی های عمومی در ادینبورگ کرد. موفقیت در سخنرانی ها یک مرحله پیاپی برای نائل شدن به مقام استادی بود. او با منطق شروع کرد اما بعدا فلسفه اخلاقی را در دانشگاه تدریس کرد. در آن سالها کار تدریس او به پایان رسید تا به انتشار برخی از سخنرانی های خود در سال 1759 کتاب "نظریه احساسات اخلاقی" بپردازد.
پایه های کار اسمیت در این سال گذاشته شد، از تعاملاتش با ارقام قابل توجه و مرتبط با زمینه های متعدد حاصل شد. به عنوان مثال، او با جیمز واتس، مخترع موتور بخار و همچنین فیلسوف دیوید هیوم دوست بود. اسمیت در سال 1763 به فرانسه نقل مکان کرد. اسمیت در دوران اقامت خود در فرانسه "تحقیق در مورد طبیعت و علل ثروت ملل" را می نویسد، که در نهایت جایگاه او در تاریخ را به دست می آورد.
تئوری احساسات اخلاقی
اسمیت مشهورترین اثر خود را «ثروت ملل» می داند، اما اولین رساله اصلی او «نظریه احساسات اخلاقی» در سال 1759 منتشر شد و بسیاری از ایده های آن هنوز هم در حال انجام است.
اسمیت، که به عنوان "پدر سرمایه داری" شناخته می شود، در مورد کارهای خیریه و اخلاق انسانی گسترده صحبت می کند. در حالی که بسیاری از فلسفه ی کار اسمیت بر مبنای علاقه شخصی و به حداکثر رساندن بازگشت سرمایه است.
«نظریه ی احساسات اخلاقی»، رساله ای درباره ی اینکه ارتباطات انسانی متکی بر همدردی است، بود. این کتاب به طور گسترده ای از ایده هایی نظیر اخلاق و همدردی انسان را مورد بررسی قرار داد. اسمیت در کتاب خود چنین استدلال کرد که مردم علاقمند به خود هستند اما به طور طبیعی دوست دارند به دیگران کمک کنند. او مفهوم "مرد درونی" و "تماشاگر بی طرف" را که مسئول هدایت اقدامات انسان است معرفی کرد. هر دوی آنها کمک می کنند تا اشتیاق را با دلیل منطبق سازند، که پایه ای برای سیستم های اقتصادی است و مبنایی برای ایجاد نهادها در جامعه بشری است. نخستین بار، عمدتا از طریق اخلاق و عدالت مشترک بیان می شود. احساسات بیش از حد می تواند برای هر دو مضر باشد.
در حالی که ممکن است به نظر برسد که با دیدگاه های اقتصادی خود در مورد افرادی که برای بهبود بخشیدن به خودشان بدون توجه به منافع مشترک عمل می کنند، ایده یک دست نامرئی که به وسیله کار متعلق به خود افراد کمک می کند، این تناقض ظاهری را از بین می برد.
دارایی ملت ها
در سال 1776 اسمیت، "تحقیق در مورد طبیعت و علل ثروت ملل"، همچنین به عنوان "ثروت ملل"، توسعه صنعتی در اروپا را مستند کرد. اسمیت مسئول گسترش بسیاری از ایده هایی است که مکتب فکری را پایه ریزی می کند که به عنوان اقتصاد کلاسیک شناخته می شود.
با همفکری دیگر اقتصاددانان همکار اسمیت مکانی برای تثبیت نظریه اقتصادی کلاسیک ساخته شد، که از طریق رکود بزرگ تبدیل به مدرسه غالب تفکر اقتصادی می شود.
ایده هایی که توسط کتاب "ثروت ملل" تبلیغ می شد توجه جهانیان را به خود جلب کرد و موجب حرکت به سمت ثروت شد، که بوسیله روش های تولید انبوه، تولید شده توسط تقسیم کار انجام می شد. یک نمونه مثال اسمیت اشاره به کار مورد نیاز برای ایجاد یک پین است. یک مرد که 18 مرحله را برای تکمیل وظایف انجام می دهد، می تواند در هر هفته چندین پین را ایجاد کند، اما اگر این 18 کار به ترتیب توسط 10 نفر انجام شود، تولید در هر هفته هزاران پین را پر می کند.
به طور خلاصه " اسمیت در "ثروت ملل"، استدلال می کند که تقسیم کار و تخصص، رفاه را تولید می کند.
آدام اسمیت مفهوم تولید ناخالص داخلی را ایجاد می کند
در نهایت، هر چند ایده هایی در کتاب "ثروت ملل" ارائه شده است، اسمیت درباره تغییرات تجارت واردات و صادرات، مفهوم آنچه که در حال حاضر به عنوان تولید ناخالص داخلی (GDP) نامیده می شود و برای تبادل آزادانه بحث می کند.
قبل از انتشار کتاب "ثروت ملل"، کشورها ثروت خود را بر اساس ارزش سپرده های طلا و نقره خود اعلام کردند. اسمیت انتقاد بسیاری از تجارت داشت؛ او استدلال کرد که به جای آن کشورها باید بر اساس سطوح تولید، تجارت خود را مورد ارزیابی قرار دهند. این استدلال، مبنایی برای اندازه گیری رفاه ملت بر اساس یک معیار تولید ناخالص داخلی را ایجاد کردند.
قبل از کتاب اسمیت، کشور ها از تجارت با کشورهای دیگر تردید داشتند، مگر اینکه از آنها بهره مند شوند. با این حال، اسمیت استدلال کرد که مبادله آزاد باید ایجاد شود، زیرا تجارت هر دو طرف بهتر می شود. که این منجر به افزایش واردات و صادرات و کشورهای مربوط به ارزش گذاری آن شد. اسمیت برای آزاد شدن بازار، یک دولت محدود را استدلال کرد. او می خواست یک دولت و قوانینی را که موجب آزاد شدن بازار آزاد می شد را ببیند.
ایده های اسمیت مبنای مکتب اقتصاد کلاسیک بود و در تاریخ عنوان پدر اقتصاد جای او را گرفت. مفاهیم اسمیت مانند دست نامرئی و تقسیم کار، اکنون نظریه های اقتصادی مهمی هستند. اسمیت در 19 ژوئیه 1790 در سن 67 سالگی درگذشت، اما ایده هایی که او در قالب تحقیقات اقتصادی معاصر و مؤسسات مانند موسسه آدام اسمیت به وجود آورد. در سال 2007 بانک انگلستان تصویر اسمیت را بر روی 20 دلاری قرار داد.