انتقال داده به کمک نور
مهندسان برای نخستین بار در جهان موفق شدند الکترونها و پروتنها را مبتنی بر یک تراشه میکروپردازنده کنار یکدیگر قرار دهند و از این طریق درهای جدید برای ساخت سیستمهای فوق پرسرعت، کممصرف و کاربردی برای انتقال دادهها را باز کند.
به گزارش گروه اخبار خارجی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، این محققان دو هسته پردازنده حاوی بیش از 70 میلیون ترانزیستور و 850 قطعه فوتونیک برای انتقال نور را در اندازه 3 در 6 میلیمتر به کار گرفتند.
آنها میکروپردازنده خود را در شرایطی که تراشههای امروزی به صورت انبوه تولید میشوند، مورد استفاده قرار دادند تا محصول نهایی آنها بتواند در فاصله زمانی کوتاه به صورت انبوه تولید و عرضه شود. «ولادیمیر استویانویچ» یکی از محققان علوم مهندسی برق و رایانه در دانشگاه برکلی آمریکا که مدیریت این پروژه را در اختیار داشت، در این خصوص توضیح داد:
"این یک اتفاق بسیار مهم است. این نخستین پردازنده جهان است که میتواند از طریق نور ارتباط برقرار کند و با دنیای خارج مرتبط شود و باید توجه داشت هیچ پردازنده دیگری برای ورودی و خروجی داده از سیستمهای نوری استفاده نمیکند. فیبرهای نوری در مقایسه با سیمهای الکتریکی پهنای باند بیشتری دارند و میتوانند حجم گستردهتری از داده را با سرعت بالاتر انتقال دهند. با این اتفاق جدید، کارشناسان اطمینان دارند که در نسل جدید میکروپردازندهها میتوانند سرعت انتقال داده را تا هزاران برابر افزایش دهند."